mdlosci-w-ciazy_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Anno, bez paniki. Jak zapewne wiesz kobice organizmy bardzo roznie reaguja w okresie ciazy. Lekarze podaja normy na najczestrzych przypadkach, a tak naprawde kazda z nas jest inna i ciaza przebiega in...(więcej)
  • moze ktoras z przyszlych mam, poznala jakas specjalna metode ktora zapobiega mdloscia? nie zosze wymiotowac a odkad jestem w ciazy dzieje sie to niemal kazdego dnia. czy moze sa jakies sposoby na zlag...(więcej)
  • Szczęściara... Ja to zaczynam mdłości o 12 a kończe o 5 w nocy, pośpi ę trochę, zjem lekkie śniadanko i potem znowu... Jakaś masakra, jestem już tak tym zmęczona, że mi radość całą od...(więcej)
  • Hej! Jestem drugi raz w ciąży. Przy poprzednim dziecku prawie nie miałam żadnych mdłości, ale teraz to prawie cały czas mnie mdli i chce mi się wymiotować. Kiedyś w Internecie znalazłam str...(więcej)
  • Ja miałam mdłości prawie całą pierwszą ciąże, w pierwszym trymestrze schudłam 8 kg i pod koniec 3 miesiąca brałam kroplówki, żeby się nie odwodnić. Po tym mniej wymiotowałam i było tr...(więcej)
  • Jestem w ciąży i od jakiegoś czasu mam nie tylko poranne mdłości ale również występują one w ciągu dnia. Proszę o informacje w jaki sposób mogę sobie z nimi poradzić? Pozdrawiam ...(więcej)
  • Powiedzcie czy mdłości w 22 tygodniu są prawidłowym objawem ciąży. Nie wiem co robić ciągle mnie wymiotuję i nie chce mi się jeść. Co mam robić? Lekarz dał mi witaminy i powiedział, że...(więcej)
  • Uważam że powinnaś mu powidzieć że spodziewacie się dziecka! Prędzej czy później na pewno by sie dowiedział i wtedy mogłoby być gorzej. Może jednak uda się wam dojść do porozumienia w ...(więcej)

Forum -> mdłości w ciąży

Tytuł:mdłości w ciąży
Autor:
12.9.2011, 10:14
Jestem w ciąży i od jakiegoś czasu mam nie tylko poranne mdłości ale również występują one w ciągu dnia. Proszę o informacje w jaki sposób mogę sobie z nimi poradzić? Pozdrawiam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

mdlosci-w-ciazy_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie

Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Więcej

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Więcej

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Więcej

Ciekawostki

Zdrowie

Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Więcej

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Więcej

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Więcej

Ciekawostki

Biegunka w ciąży

Wiele kobiet skarży się na bóle brzucha w ciąży. Bardzo często towarzyszą one biegunce lub zaparciom. Według lekarzy wzdęcia, biegunka oraz zaparcia w ciąży są najczęstszymi dolegliwościami spotykającymi kobiety, które spodziewają się dziecka. Zwykle są one spowodowane przez niewłaściwe odżywianie w ciąży. W tym celu kobiety powinny przyjmować kwas foliowy, ponieważ jego niedobór prowadzi do biegunki, zaburzenia wchłaniania składników odżywczych, obniżenia masy ciała oraz anemii.

Więcej

Czy wiesz, że...

W leczeniu bezsenności stosuje się zioła (np. melisę, lipę, tabletki będące mieszanką ziół) oraz środki farmakologiczne (najczęściej barbiturany). Z zażywaniem tych ostatnich wiąże się jednak niebezpieczeństwo uzależnienia. Firma Naturgreen oferuje alternatywne rozwiązanie. Bezpieczne i skuteczne.

Więcej

Polecamy

Ciąża a dieta
Ważnym elementem diety podczas ciąży, jest przestrzeganie regularności posiłków. Powinno się je przyjmować pięć razy dziennie, najlepiej w równych odstępach czasowych. Sprawi to, że dziecko będzie zawsze najedzone, a poza tym kobieta ciężarna będzie miała mniej kłopotów z niestrawnością. Z drugiej zaś strony bycie przez dłuższy czas głodnym lub wręcz głodówki w czasie ciąży są niedopuszczalne. Fakt, że ciężarna nie odczuwa głodu nie oznacza, że dziecko nie jest głodne.

Więcej